DIY

fashion trends 2013.DIY, ook in 2013!

Zelf je handen uit de mouwen steken is al een tijdje helemaal in. Het internet staat vol met tips, tutorials, verhalen, inspiratie en noem maar op. Ook op youtube vind je honderden filmpjes van meiden die thuis aan de slag gegaan zijn en jou door het proces heenleiden van bijvoorbeeld een super originele ketting naar aanleiding van een hempje dat je niet meer draagt, vrolijke lampen voor in je kamer, kleding die na 3 jaar ineens weer als nieuw lijkt en noem maar op.

Zoals met mode alles wat in geweest is, uit raakt, maar naar een tijdje weer terug komt, zo geldt dit in grote lijnen ook voor huis/slaapkameraccessoires. Nu hebben we het in dit geval over quilten en borduren. Waarschijnlijk heb je nu twee gedachtes in je hoofd:

  1. Borduren: moeders en oma’s met teveel tijd en eigen gemaakte kleding
  2. Quilten: en dat is…?

Over borduren blijkt niets minder waar, zeker niet nu DIY (do it yourself) een begrip is geworden. En quilten? Dat zullen we je hieronder even in het kort uitleggen.
trendEen quilt is eigenlijk een duur wordt voor een lekker warme, vrolijke, sfeervolle sprei voor over je bed of kleedje voor op de bank. Een quilt is heel eenvoudig te maken, super persoonlijk en daarom nu in de tijd van de DIY helemaal in! Kort en simpel gezegd maak je een quilt door allerlei lagen of stukjes stof aan elkaar te stikken en hierin een vulling te verwerken. Het enige wat je dus nodig hebt zijn:

  • Verschillende stukjes of lappen stof;
  • een zachte vulling;
  • een naaimachine;
  • eventueel wat leuke accessoires om erop vast te stikken.

Borduren en het maken van een quilt gaan natuurlijk hand in hand. Je kunt immers leuke borduursels op je quilt (stukjes stof) naaien waardoor de quilt nog persoonlijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan een naam, een mooie spreuk, een logo, speciale afbeelding, noem maar op…
Mochten borduren en quilten nog niet op je to-do lijstje van 2013 staan, zet ze daar dan snel op. Het is echt niet moeilijk en je zult versteld staan van jezelf!

Heb je graag iemand die je door het proces heenleidt? Lees dan eens de tips en de onderdelen van bijvoorbeeld Jasmine. Of kijk hieronder de Tutorial

Bron: Girlscene, thewonderforste