Mode trends

vogueDe drie W’s over en voor de mode in 2013

Wat is in?

Waar koop ik het?

Waar let ik op?

Sla geen modeflater in 2013 en lees je in voordat je gaat shoppen. In tijdschriften, modebladen, maar ook zeker online zijn tallozen sites en tips te vinden met dé modetrends van dit seizoen. Wat is er in en wat juist niet.

Shop met een vriendin voor de gezelligheid en vraag meteen haar raad of mening over een gepast kledingstuk. Onthoud echter dat je eigen mening het meest belangrijk is en dus dat niet je vriendin maar jij uiteindelijk besluit tot de aankoop ja of nee. Het voordeel van fysiek winkelen en kopen is dat je direct in de winkel het kledingstuk kunt passen en ook meteen om kunt wisselen voor een andere kleur of voor een andere maat. Daarnaast heb je de aankoop meteen binnen en dus kun je het dezelfde avond nog dragen.

boutiques_googleHet voordeel van online shoppen is dat je als je een leuk item voorbij ziet komen, direct kunt kijken waar het te koop is en het ook direct vanaf je kamer thuis kunt bestellen. Het is gemakkelijk, je hoeft er de deur niet voor uit en het wordt vaak binnen 2 of 3 dagen thuis bezorgd. Daar waar eerst verzend- en eventuele retourkosten je konden tegen houden voor online aankopen, is er een grote verandering gaande. Bij veel winkels zijn de retourkosten inmiddels (zo goed als) gratis, past het jurkje niet, dan kun je het dus gratis terugsturen. Daarnaast zijn er ook enkele winkels waarbij de verzendkosten sowieso gratis zijn, dit neemt waarschijnlijk een behoorlijke barrière voor online shoppen weg.

Let bij online shoppen vooral op dat je de goede maat bestelt en probeer zo goed mogelijk te beoordelen of het model wel of niet iets voor je is. Doe dit door kledingstukken die enigzins dezelfde pasvorm hebben en die in je kast hangen, te passen of door meer informatie op internet te zoeken.

Met de juiste modebladen, fashionblogs en webwinkels sla jij sowieso géén modeflater dit seizoen!